Milieuvriendelijk

Vliesbehang heeft geen negatieve invloed op de natuurlijke omgeving

Door een gezond milieu is er leven mogelijk. Een gezonde omgeving is voor ons en onze omgeving van zeer groot belang. Wij printen uitsluitend pvc-vrij behang. Ons vliesbehang heeft een onderlaag welke gemaakt is van vlies, de toplaag bestaat uit papier. Het behang is biologisch afbreekbaar. Het geprinte behang is ook geurloos zodat je geen last hebt van vervelende luchtjes. Vliesbehang is pvc-vrij en het materiaal is FSC gecertificeerd. FSC-certificering houdt in dat het bedrijf die het vliesbehang produceert op een duurzame manier aan bosbeheer doet. Ons vliesbehang voldoet aan de Europese standaard (EN 13501-1:2007) voor brandveiligheid en de nieuwe normering voor VOC-emissies. VOC is de verzamelnaam voor aanwezige stoffen in onze omgeving die gemakkelijk verdampen. Deze stoffen zijn er altijd al geweest maar sinds kort bestaat hier een normering voor in het kader van milieuvriendelijk bouwen. Ons vliesbehang is voorzien van het beste emissie label A+.Vliesbehang is een duurzaam product

Interieur en inrichting verdienen al jarenlang veel aandacht. Een prettige woon- en werkomgeving is van groot belang op ons welzijn. Onze producten zijn zo ontwikkeld dat het  voldoet aan de inrichting en aankleding van woningen en bedrijven zonder dat het nadelig is voor toekomstige generaties. Vliesbehang is gelamineerd en is geschikt voor verschillende ondergronden. Bij pvc-vrij vliesbehang moet je de muur insmeren met behanglijm geschikt voor vliesbehang. Vliesbehang is vele malen sterker dan het traditionele papierbehang.


Op water gebaseerde latex technologie voor de inkten

Wij printen het fotobehang op HP Latex printers. Deze printers zijn voorzien van alle certificaten welke nodig zijn voor het milieu. De inkten zijn op waterbasis en vermijden hierdoor schadelijke dampen en milieuonvriendelijke concentraties in de lucht. Latex-inkten zorgen voor geurloze afdrukken die kunnen worden gebruikt in ruimten waar solvent prints niet gebruikt kunnen worden zoals medische ruimten en scholen. Onze HP Latex printer heeft een EPEAT Bronze-registratie wat inhoudt dat er verminderde impact is op het milieu, zie epeat.net voor de registratiestatus per land.


 

Op de HP Latex-inkten is de UL ECOLOGO®-certificering van toepassing. De UL 2801 toont aan dat een inkt voldoet aan een reeks criteria met meerdere kenmerken op basis van levenscyclus gericht op menselijk welzijn en milieu (zie ul.com/EL). De UL GREENGUARD GOLD-certificering volgens UL 2818 toont aan dat de inkten zijn gecertificeerd volgens de GREENGUARD-standaarden van UL voor weinig chemische uitstoot naar binnenlucht gedurende de productie (zie ul.com/gg of greenguard.org).


Geschikt voor onderwijs- en zorgomgevingen

De GREENGUARD-certificering is een norm welke ontworpen is om materialen met een lage emissie te classificeren. Onze inkten zijn geschikt zijn voor omgevingen waar mensen, met name kinderen en gevoelige volwassenen lange tijd doorbrengen zoals in woningen, zorginstellingen, scholen en kinderopvangen.


Fotobehang op maat

Behang op maat laten printen? Dat kan bij ons.

Wij leveren uitsluitend fotobehang op maat. Alle afbeeldingen zijn schaalbaar waardoor het behang altijd perfect past. Het maakt bij ons niet uit of de muren 2 of 3 meter hoog zijn of 20 meter breed. Dankzij een eigen productieproces in combinatie met ons designteam en de juiste software, kunnen wij elk formaat produceren.

Wat belangrijk is bij grotere maten is dat de kwaliteit van de print goed blijft. Bij foto’s is dit soms lastig omdat foto’s zijn opgebouwd uit pixels. Afhankelijk van het aantal pixels en type camera waarmee de foto is genomen komt de print scherper of juist onscherp naar voren bij een bepaald formaat. Bij grote maten adviseren wij om gebruik te maken van foto’s van hoge kwaliteit of vector bestanden. Vector bestanden zijn oneindig te schalen zonder kwaliteitsverlies. Wil je geen kwaliteitsverlies op je fotobehang, kijk dan bij ons fotobehang met patronen. Deze afbeeldingen zijn allemaal schaalbaar. Een autootje kan bijvoorbeeld 10 cm breed maar ook 100 cm. Dit kan een leuk effect geven op de muur. Een combinatie van groot en klein is ook mogelijk.

Standaard produceren wij fotobehang met een afloop van 5 cm rondom. Omdat muren en plafonds nooit recht zijn, adviseren wij om met een afloop te werken. Je kunt online de ingemeten maat doorgeven en onze software berekent automatisch 5 cm afloop erbij. Belangrijk is dat bij het plakken van de eerste baan rekening gehouden wordt met het afloop. Bekijk onze meegeleverde montagehandleiding hoe je het best de eerste baan behang kunt plakken.

Wil je een deur behangen met een exacte maat, dan kunnen wij dit tot op de millimeter nauwkeurig printen en snijden. Je kan bij de opties aangeven of je wel of geen gebruik wilt maken van een afloop. Wij kunnen ook afbeeldingen printen als schilderij op posterformaat. Als je een mooie afbeelding ziet dan kunnen wij dit op maat printen op vliesbehang. Je kan dit dan met behanglijm op je muur plakken.


Behangbanen sluiten naadloos aan

De banen sluiten onderling uitstekend op elkaar aan. Tussen de banen in zit geen afloop en de banen kan je tegen elkaar aanplakken. Dankzij de lijmlaag en de stevigheid van het materiaal zijn de banen eenvoudig te plakken en tegen elkaar aan te schuiven. Wij printen uitsluitend op vliesbehang. Het voordeel van vliesbehang is dat het niet krimpt en je na het behangen geen naden ziet.

 

 

Wij kijken naar de breedte van de muur en passen hier de breedte van de banen op aan. Door deze methode toe te passen zijn alle banen nagenoeg gelijk in breedte en heb je niet te maken met een klein strookje aan het begin of het eind van de muur. Door de banen op maat te maken wordt er zo min mogelijk materiaal verspild wat resulteert in een gunstigere prijs. Afhankelijk van de breedte van de muur ontvang je gelijke banen van 55 tot 80 cm breed. Eventueel kunnen wij ook banen van 150 cm breed leveren echter is dit lastiger te plakken. Hier komen ook extra transportkosten bij aangezien we hiervoor een langer pakket moeten verzenden. Brede banen zijn lastig aan te brengen. Indien hier wens naar is, dan kan je dit aangeven tijdens het bestelproces (opties).